check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

4x4 auto huren in Costa Rica? Bij ons kan het duurzaam!

Costa Rica staat bekend als dé ultieme eco-bestemming. Daarom kan je bij ons nu een duurzame 4×4 auto huren in Costa Rica. Bijna 30% van het land is beschermd natuurgebied en bijna 100% van de electriciteit is duurzaam opgewekt. Het land onderscheidt zich al jaren door de ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam rijden als toerist was tot voor kort echter nog niet mogelijk. Dat vonden wij niet langer kunnen! Samen met onze lokale partners Adobe Rent-a-Car en Saúl hebben wij het heft in eigen handen genomen en het mogelijk gemaakt om met een duurzamere 4×4 huurauto door Costa Rica te reizen. Een primeur!

Sinds 2018 kun je exclusief via Edventure een 4×4 plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV huren. Een comfortabele auto die met 110 volt overal op te laden is, je steekt gewoon de stekker in het stopcontact. Heel gemakkelijk! Ook bespaar je op de brandstofkosten.

Liever een ´gewone´ 4WD SUV auto huren? Kijk helemaal onderaan deze pagina.

  • Exclusief via Edventure
  • Duurzamer en goedkoper rijden
  • Met hetzelfde comfort
  • Gratis opladen met duurzaam opgewekte electriciteit
  • Net zo eenvoudig als je telefoon opladen

Hoe het werkt?

Hoe het werkt?

De Mitsubishi Outlander PHEV is een comfortabele auto voor 5 volwassenen inclusief bagage. Je kunt tenminste 50 kilometer geheel op electriciteit rijden. Terwijl je rijdt, laadt de batterij zichzelf op. Zeker wanneer je door de bergen rijdt. Raakt de batterij leeg, dan schakelt de auto automatisch over op de benzinemotor. Hier hoef je niets voor te doen. Per dag bespaar je zo’n US$ 5 – 10 aan brandstof.

Het volledig opladen van de batterij duurt zo´n 8 uur en kan bij 20+ Edventure hotels gratis. Heel simpel, met een 110 Volt oplader en een verlengkabel. Omdat de energie in Costa Rica bijna 100% duurzaam opgewekt is, maakt dit het elektrisch rijden nóg groener.

Meer weten of huren?

Waarom duurzame autohuur?

item-thumbnail

Waarom duurzame autohuur?

Tien jaar geleden is Edventure van start gegaan. Uit verwondering. Verwondering over de lange keten tussen toerist en bestemming maar ook verwondering over het gebrek aan (opr)echt duurzame initiatieven in het toerisme.

Edventure bestemmingen zijn per definitie hotels en lodges waar (positieve) beleving centraal staat. De ene is echt gefocussed op het verduurzamen van elk detail, de andere biedt meer een pallet aan ervaringen, maar alle locaties bieden iets bijzonders.

Maar hoe kom je bij die locaties? Al jaren was het ons een doorn in het oog dat we geen duurzame vorm van transport aan konden bieden, met uitzondering van reizen met het openbaar vervoer en fietsvakanties. Van afwachten houden wij niet, we maken liever dingen mogelijk. De eerste klanten zijn in 2018 met de hybride huurauto op pad.

Meer over ons
item-thumbnail

Jeff Wezel

Ik heb een geweldige tijd gehad met Edventure. Allereerst was ik vriendelijk verwelkomt bij hun thuis/kantoor, en heb ik meer kunnen leren over hoe het is om als Nederlander te werken en wonen in een Latijns Amerikaans land. Dankzij de duurzame plug-in Outlander (4×4, wat soms wel nodig is) heb ik veel van Costa Rica kunnen zien, in mijn eigen tempo. Doordat ik alleen reisde en met een studenten budget heb ik besloten om te overnachten in hostels en kleine hotelletjes. Toch was het laden van mijn auto meestal geen probleem, en kon ik met maar een aantal litertjes benzine erg ver komen. De insider tips die ik kreeg en connecties die Edventure heeft maakte mijn reis compleet en zorgde ervoor dat ik het meeste eruit kon halen in de 3 weken tijd. Super bedankt, en tot weerzien! (2018)

item-thumbnail

Fam. van de Luijtgaarden

Auto was groot genoeg voor ons gezin (2 volwassenen en 3 kids van 16, 14 en 11 jaar) en alle bagage. Goed vermogen, op de steile wegen iets minder. We vielen overal op en waren vaak de eerste hybride vakantiegasten. Een paar eigenaren van onze accommodaties vonden het erg interessant!
(2018)

 

item-thumbnail

Familie Douven

We zijn nu in onze lodge bij Manzanillo. Wat zijn de eigenaars enthousiast over jullie prachtige auto. Hier kunnen we keurig opladen bij de receptie, heel goed geregeld! Trouwens wij vinden dat we ook de mooiste tourauto hebben! (2018)

item-thumbnail

Peter en Marlene Wubben

Super, dat wij met de allereerste hybride huurauto in Costa Rica (geïnitieerd door Edventure) ook ons steentje mochten bijdragen!
Edventure heeft met deze Green Circle tour iets bijzonders voor ons samengesteld. Wat een prachtige natuur met zoveel bijzondere dieren en planten, heerlijk fruit en ontzettend aardige, behulpzame mensen! Wat heeft de meeste indruk gemaakt? We kunnen niet kiezen, elke dag was er weer één met een gouden randje. Daarnaast was het heel bijzonder om te zien dat de locaties waar wij sliepen, allen iets wilden betekenen voor een betere wereld.

En… ze waren ook nog eens gesitueerd op de mooiste plekjes van Costa Rica. (2018)

item-thumbnail

Fam. Neutkens-Scholten

We hebben de hele reis gereden met de hybride Mitsubishi. Het is een hele fijne auto. Adobe had de auto niet opgeladen afgeleverd, dat was jammer. Goed contact met Edventure over gehad. Bij de hotels had iedereen warme belangstelling voor de hybride auto. (2018)

Toch liever een ´gewone´ auto 4x4 huren? Dat kan ook!

item-thumbnail

De Ssang Yong Korando en Daihatsu Bego zijn compacte 5-deurs SUV´s die van alle gemakken zijn voorzien en geschikt zijn voor alle terreinen. Deze auto´s zijn heel comfortabel voor twee of drie volwassen reizigers met hun bagage.

item-thumbnail

De Hyundai Tucson (of gelijkwaardig). Een comfortabele 5-deurs SUV auto die geschikt is voor maximaal 4 volwassenen en hun bagage. Het is aan te raden stapelbare bagage mee te nemen (geen harde koffers).

item-thumbnail

Reis je met een groter reisgezelschap, dan kun je de Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Montero Sport of Ford explorer huren. Allemaal grote 5-deurs SUV´s geschikt voor 5 volwassen reizigers en bagage. Ze verschillen wat in grootte en daarom ook in prijs. Geef ons je wensen en grootte van je reisgezelschap door, en wij zoeken er de juiste auto bij.