check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

4x4 auto huren in Costa Rica? Bij ons kan het duurzaam!

Costa Rica staat bekend als dé ultieme eco-bestemming. Daarom kan je bij ons nu een duurzame 4×4 auto huren in Costa Rica. Bijna 30% van het land is beschermd natuurgebied en bijna 100% van de electriciteit is duurzaam opgewekt. Het land onderscheidt zich al jaren door de ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzamer rijden als toerist was tot voor kort echter nog niet mogelijk. Dat vonden wij niet langer kunnen! Samen met onze lokale partner Adobe Rent-a-Car hebben wij het heft in eigen handen genomen en het mogelijk gemaakt om met een duurzamere 4×4 huurauto door Costa Rica te reizen. Een primeur!

Sinds 2018 kun je exclusief via Edventure een 4×4 plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV huren. Een comfortabele auto die met 110 volt overal op te laden is, je steekt gewoon de stekker in het stopcontact. Heel gemakkelijk! Ook bespaar je op de brandstofkosten.

Sinds januari 2020 kun je nu ook een volledig electrische huurauto reserveren, mits je onze Green Circle Experience rondreis maakt!

Liever een 4×4 met daktent of een ´gewone´ 4×4 auto huren in Costa Rica? Scroll naar beneden!

  • Exclusief via Edventure
  • Duurzamer en goedkoper rijden
  • Met hetzelfde comfort
  • Gratis opladen met duurzaam opgewekte electriciteit
  • Net zo eenvoudig als je telefoon opladen

4x4 plug-in hybride huurauto

item-thumbnail

4x4 plug-in hybride huurauto

De Mitsubishi Outlander PHEV is een comfortabele auto voor 5 volwassenen inclusief bagage. Je kunt tenminste 50 kilometer geheel op electriciteit rijden. Terwijl je rijdt, laadt de batterij zichzelf op. Zeker wanneer je door de bergen rijdt. Raakt de batterij leeg, dan schakelt de auto automatisch over op de benzinemotor. Hier hoef je niets voor te doen. Per dag bespaar je zo’n US$ 5 – 10 aan brandstof.

Het volledig opladen van de batterij duurt zo´n 8 uur en kan bij 20+ Edventure hotels gratis. Heel simpel, met een 110 Volt oplader en een verlengkabel. Omdat de energie in Costa Rica bijna 100% duurzaam opgewekt is, maakt dit het elektrisch rijden nóg groener. Dat maakt het nog eens leuk om een 4×4 auto te huren in Costa Rica.

Meer weten of huren?

4x4 met daktent huren

4x4 met daktent huren

Houd jij van kampeervakanties en ben je het liefst vrij om te gaan en staan waar je wilt? Je kunt bij ons nu ook een 4×4 auto met daktent huren in Costa Rica! Al kamperend laat je een kleinere ecologische voetafdruk achter, dat is mooi meegenomen!

Naast de auto en daktent krijg je ook al het benodigde kampeermateriaal mee. All-inclusive dus. Via een app kun je zelf de leukste campings uitzoeken, dus je gaat goed geinformeerd op pad. Geen gedoe en toch alle vrijheid.

Je kunt een volledige kampeerreis maken of het kamperen combineren met wat dagen in de stad, aan het strand of in de jungle in een lodge of hotel. Alle combinaties zijn mogelijk. Op deze pagina vertellen we je over de mogelijkheden voor een mooie combinatiereis.

Andere reizigers gingen jou al voor. Lees in ons reisblog meer over de avonturen van Jan en Marieke.

Meer weten of huren?

Toch liever een ´gewone´ auto 4x4 huren? Dat kan ook!

item-thumbnail

De Ssang Yong Korando en Daihatsu Bego zijn compacte 5-deurs SUV´s die van alle gemakken zijn voorzien en geschikt zijn voor alle terreinen. Deze auto´s zijn heel comfortabel voor twee of drie volwassen reizigers met hun bagage.

item-thumbnail

De Hyundai Tucson (of gelijkwaardig). Een comfortabele 5-deurs SUV auto die geschikt is voor maximaal 4 volwassenen en hun bagage. Het is aan te raden stapelbare bagage mee te nemen (geen harde koffers).

item-thumbnail

Reis je met een groter reisgezelschap, dan kun je de Hyundai Santa Fe, Mitsubishi Montero Sport of Ford explorer huren. Allemaal grote 5-deurs SUV´s geschikt voor 5 volwassen reizigers en bagage. Ze verschillen wat in grootte en daarom ook in prijs. Geef ons je wensen en grootte van je reisgezelschap door, en wij zoeken er de juiste auto bij.

item-thumbnail

Jeff Wezel

Ik heb een geweldige tijd gehad met Edventure. Allereerst was ik vriendelijk verwelkomt bij hun thuis/kantoor, en heb ik meer kunnen leren over hoe het is om als Nederlander te werken en wonen in een Latijns Amerikaans land. Dankzij de duurzame plug-in Outlander (4×4, wat soms wel nodig is) heb ik veel van Costa Rica kunnen zien, in mijn eigen tempo. Doordat ik alleen reisde en met een studenten budget heb ik besloten om te overnachten in hostels en kleine hotelletjes. Toch was het laden van mijn auto meestal geen probleem, en kon ik met maar een aantal litertjes benzine erg ver komen. De insider tips die ik kreeg en connecties die Edventure heeft maakte mijn reis compleet en zorgde ervoor dat ik het meeste eruit kon halen in de 3 weken tijd. Super bedankt, en tot weerzien! (2018)

item-thumbnail

Fam. van de Luijtgaarden

Auto was groot genoeg voor ons gezin (2 volwassenen en 3 kids van 16, 14 en 11 jaar) en alle bagage. Goed vermogen, op de steile wegen iets minder. We vielen overal op en waren vaak de eerste hybride vakantiegasten. Een paar eigenaren van onze accommodaties vonden het erg interessant!
(2018)

 

item-thumbnail

Familie Douven

We zijn nu in onze lodge bij Manzanillo. Wat zijn de eigenaars enthousiast over jullie prachtige auto. Hier kunnen we keurig opladen bij de receptie, heel goed geregeld! Trouwens wij vinden dat we ook de mooiste tourauto hebben! (2018)

item-thumbnail

Peter en Marlene Wubben

Super, dat wij met de allereerste hybride huurauto in Costa Rica (geïnitieerd door Edventure) ook ons steentje mochten bijdragen!
Edventure heeft met deze Green Circle tour iets bijzonders voor ons samengesteld. Wat een prachtige natuur met zoveel bijzondere dieren en planten, heerlijk fruit en ontzettend aardige, behulpzame mensen! Wat heeft de meeste indruk gemaakt? We kunnen niet kiezen, elke dag was er weer één met een gouden randje. Daarnaast was het heel bijzonder om te zien dat de locaties waar wij sliepen, allen iets wilden betekenen voor een betere wereld.

En… ze waren ook nog eens gesitueerd op de mooiste plekjes van Costa Rica. (2018)

item-thumbnail

Fam. Neutkens-Scholten

We hebben de hele reis gereden met de hybride Mitsubishi. Het is een hele fijne auto. Adobe had de auto niet opgeladen afgeleverd, dat was jammer. Goed contact met Edventure over gehad. Bij de hotels had iedereen warme belangstelling voor de hybride auto. (2018)

item-thumbnail

Jan en Marieke

Wij hadden een onvergetelijke ervaring en kunnen het iedereen aanraden die geen schrik heeft voor wat avontuur, veel buiten de gebaande paden plekken wil bezoeken en absolute vrijheid wil.

Wij vonden de combinatie van een 4×4 met daktent de perfecte manier om een deel van onze reis te maken door Costa Rica en veel te kunnen zien in een korte tijd. Bij Edventure kun je perfect een 4×4 auto huren in Costa Rica.