check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

4x4 auto huren in Costa Rica? Bij ons kan het duurzaam!

Costa Rica staat bekend als dé ultieme eco-bestemming. Daarom kan je bij ons nu een duurzame 4×4 auto huren in Costa Rica. Bijna 30% van het land is beschermd natuurgebied en bijna 100% van de electriciteit is duurzaam opgewekt. Het land onderscheidt zich al jaren door de ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam rijden als toerist was tot voor kort echter nog niet mogelijk. Dat vonden wij niet langer kunnen! Samen met onze lokale partners Adobe Rent-a-Car en Saúl hebben wij het heft in eigen handen genomen en het mogelijk gemaakt om met een duurzamere 4×4 huurauto door Costa Rica te reizen. Een primeur!

Sinds 2018 kun je exclusief via Edventure een 4×4 plug-in hybride Mitsubishi Outlander PHEV huren. Een comfortabele auto die met 110 volt overal op te laden is, je steekt gewoon de stekker in het stopcontact. Heel gemakkelijk! Ook bespaar je op de brandstofkosten. Lees hieronder verder.

  • Exclusief via Edventure
  • Duurzamer en goedkoper rijden
  • Met hetzelfde comfort
  • Gratis opladen met duurzaam opgewekte electriciteit
  • Net zo eenvoudig als je telefoon opladen

Hoe het werkt?

Hoe het werkt?

De Mitsubishi Outlander PHEV is een comfortabele auto voor 5 volwassenen inclusief bagage. Je kunt tenminste 50 kilometer geheel op electriciteit rijden. Terwijl je rijdt, laadt de batterij zichzelf op. Zeker wanneer je door de bergen rijdt. Raakt de batterij leeg, dan schakelt de auto automatisch over op de benzinemotor. Hier hoef je niets voor te doen. Per dag bespaar je zo’n US$ 5 – 10 aan brandstof.

Het volledig opladen van de batterij duurt zo´n 8 uur en kan bij 20+ Edventure hotels gratis. Heel simpel, met een 110 Volt oplader en een verlengkabel. Omdat de energie in Costa Rica bijna 100% duurzaam opgewekt is, maakt dit het elektrisch rijden nóg groener.

De huurprijs is lager dan qua grootte vergelijkbare auto´s, zoals de Hyundai Santa Fe. Neem voor meer informatie over deze (nu nog) unieke auto, die zowel in jungle kleuren als in het wit te huur is, even contact met ons op. Technische specificaties kun je hier vinden.

Waarom duurzame autohuur?

item-thumbnail

Waarom duurzame autohuur?

Tien jaar geleden is Edventure van start gegaan. Uit verwondering. Verwondering over de lange keten tussen toerist en bestemming maar ook verwondering over het gebrek aan (opr)echt duurzame initiatieven in het toerisme.

We zijn in de begintijd gestart met een stand op de Vakantiebeurs in Utrecht die geheel gebouwd was van afvalmaterialen. Inmiddels bouwen we alweer 8 jaar op rij ‘de meest duurzame stand van de Vakantiebeurs’. Edventure bestemmingen zijn per definitie hotels en lodges waar (positieve) beleving centraal staat. De ene is echt gefocussed op het verduurzamen van elk detail, de andere biedt meer een pallet aan ervaringen, maar alle locaties bieden iets bijzonders.

Maar hoe kom je bij die locaties? Al jaren was het ons een doorn in het oog dat we geen duurzame vorm van transport aan konden bieden, met uitzondering van reizen met het openbaar vervoer en fietsvakanties. Van afwachten houden wij niet, we hebben het daarom zélf mogelijk gemaakt. Dit feit hebben we gevierd in een bijeenkomst in Costa Rica met ondernemers, hoteleigenaars en de Nederlandse ambassadeur, allemaal supporters van dit project. De eerste klanten zijn in februari 2018 met de auto op pad gegaan. Bekijk hieronder hun reacties:

item-thumbnail

Familie Douven

We zijn nu bij Congo Bongo. Wat zijn de eigenaars enthousiast over jullie prachtige auto. Hier kunnen we keurig opladen bij de receptie, heel goed geregeld! Trouwens wij vinden dat we ook de mooiste tourauto hebben!

item-thumbnail

Peter en Marlene Wubben

Super, dat wij met de allereerste hybride huurauto in Costa Rica (geïnitieerd door Edventure) ook ons steentje mochten bijdragen!
Edventure heeft met deze Green Circle tour iets bijzonders voor ons samengesteld. Wat een prachtige natuur met zoveel bijzondere dieren en planten, heerlijk fruit en ontzettend aardige, behulpzame mensen! Wat heeft de meeste indruk gemaakt? We kunnen niet kiezen, elke dag was er weer één met een gouden randje. Daarnaast was het heel bijzonder om te zien dat de locaties waar wij sliepen, allen iets wilden betekenen voor een betere wereld. En… ze waren ook nog eens gesitueerd op de mooiste plekjes van Costa Rica.

item-thumbnail

Fam. Neutkens-Scholten

We hebben de hele reis gereden met de hybride Mitsubishi. Het is een hele fijne auto. Adobe had de auto niet opgeladen afgeleverd, dat was jammer. Goed contact met Edventure over gehad. Bij de hotels had iedereen warme belangstelling voor de hybride auto.

Hybride plug-in 4x4 Huurauto